Kuru Meyve ve Sebze Üretiminde Yeni Dönem: DiaNatura Base



49 kez okundu

dün eklendi

Günümüzde tüketici tercihlerinde sağlıklı ve doğal gıdalar ön plana çıkmaktadır. Özellikle kuru meyve ve sebze sektöründe organik üretim trendi hızla yükselirken, üreticiler doğal koruma yöntemlerini tercih etmektedir. Bu bağlamda, Çukurova Üniversitesi tarafından yapılan bilimsel çalışmada test edilen DiaNatura Base, kuru meyve ve sebze üretiminde önemli avantajlar sunmaktadır.

Çalışmanın İçeriği ve Amacı

Çukurova Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen bilimsel çalışmanın amacı, farklı sıcaklıklarda kurutulan elma dilimlerinin renk stabilitesini artırmak ve raf ömrünü uzatmak için doğal ekstraktların etkinliğini değerlendirmektir. Araştırmada DiaNatura Base, doğal bir renk koruyucu olarak test edilmiştir.

Çalışmada Kullanılan Yöntem

Araştırmada, elma dilimleri %1–2 oranında hazırlanan DiaNatura Base çözeltisine 5 dakika süreyle daldırılmış ve ardından 50-70°C arasında değişen sıcaklıklarda sıcak hava yöntemiyle kurutulmuştur. Kurutma işlemi sonrası elmaların renk stabilitesi, kararma oranları, görsel kalitesi ve tüketici tarafından tercih edilebilirliği analiz edilmiştir.

DiaNatura Base'in Sağladığı Sonuçlar


Bu uygulama sonucunda DiaNatura Base kullanılan elma dilimlerinde;

Renk korunumu önemli ölçüde artmış,

Kahverengileşme ve kararma etkileri minimize edilmiş,

Ürünlerin görsel ve tat açısından tüketici memnuniyeti yükselmiş,

Ürünlerin raf ömrü uzatılarak pazarda daha uzun süre kalmaları sağlanmıştır.
 

DiaNatura Base'in Üreticiye Sağladığı Avantajlar:

Kimyasal koruyucu içermez; tamamen doğal ve organik üretim standartlarına uygundur.

Kurutulmuş meyve ve sebzelerin renk ve kalite stabilitesini artırır.

Ürünlerin raf ömrünü uzatır ve tüketici memnuniyetini artırır.

İhracat pazarlarında rekabet gücünüzü yükseltir.

Organik Üretim Standartlarıyla Tam Uyumlu

DiaNatura Base, organik sertifikasyon süreçlerinde herhangi bir engel oluşturmaz. Bu nedenle organik üretim yapan tüm kuru meyve ve sebze üreticileri için güvenle kullanılabilir.

DiaNatura Base ile kurutulmuş meyve ve sebze üretiminizde kaliteyi artırabilir, ürünlerinizi daha sağlıklı, daha doğal ve daha rekabetçi hale getirebilirsiniz.

Daha fazla bilgi ve teknik destek için bizimle iletişime geçebilirsiniz. DiaNatura Base ürününü ,incelemek için tıklayınız...

TAVSİYE ÜRÜNLER

Mikrobiyolojik Analiz Kuru Meyve ve Sebze Üretiminde Yeni Dönem: DiaNatura Base