Gıdalarda Alerjen Tespiti İle İlgili Yeni Düzenleme



1225 kez okundu

bir yıl önce eklendi

Gıda Maddelerinin Genel Etiketleme ve Beslenme Yönünden Etiketleme Kuralları Tebliği’nde yapılan değişiklikle gıda alerjenlerine aşağıdaki düzenleme getirilmiştir.

“Etikette belirtilmesi zorunlu alerjen bileşenler Ek-8 listesinde yer almaktadır. Bu bileşenler son üründe değişik bir formda olsalar bile, etikette açıkça belirtilmelidirler. Ancak gıda maddesinin ismi, ilgili bileşeni içeriyorsa, ayrıca bir ifadeye gerek yoktur. Bununla birlikte, gıdanın üretiminde kullanılan herhangi bir maddenin kendisi veya değişik formu ürün içinde bulunuyorsa ve bu madde yer alan bileşenlerden oluşuyorsa, bu bileşen etiket üzerinde belirtilir. Alkollü içecekler için de aynı kurallar geçerlidir.”
 
 

Gıda alerjen testleri mevzuatta belirlenmiş şekliyle gıda etiketleme gerekliliklerinin, gıda güvenliğinin ve tüketici sağlığının korunması bakımından tespit edilmesi gerekmektedir. Alerjen tarama gerekliliği ayrıca firmaların hedef pazarları ve ihracattan beklentileri bakımından da önemlidir.

Avrupanın ve dünyanın önde gelen firması ZeuLab'ın üretmiş olduğu Proteon Express hızlı alerjen test kitleri artık Diatek'ten temin edebilirsiniz.

HIZLI ALERJEN KİTLERİMİZİ İNCELEMEK İÇİN TIKLAYINIZ..

Proteon Gluten Express - Hızlı Glüten Alerjen Kit
Proteon Duo Milk (Süt) Express - Hızlı Alerjen Kit
Proteon Hazelnut (Fındık) Express - Hızlı Alerjen Kit
Proteon Almond (Badem) Express - Hızlı Alerjen Kit
Proteon Soy (Soya) Express - Hızlı Alerjen Kit
Proteon Fish (Balık) Express - Hızlı Alerjen Kit


Diatek ZeuLab'ın Türkiye tek yetkili satıcı distribitörüdür.

TAVSİYE ÜRÜNLER

Gıda Hijyeni ve Güvenliği Gıdalarda Alerjen Tespiti İle İlgili Yeni Düzenleme