Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği'nde değişiklik yapılmasına dair tebliğ geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayınlandı.
İşlenmiş et ürünlerine sakatat katılması durumu ile ilgili yapılan değişiklik detayları ise şu şekilde yer almakta:
"Et ürünleri karkas etinden veya sakatattan hazırlanır. Ancak dilli salam hariç olmak üzere fermente sucuk, ısıl işlem görmüş sucuk, pastırma, kavurma, jambon, köfte, kanatlı köfte, döner, kanatlı döner ve emülsifiye et ürünleri gibi karkas etinden üretilen et ürünlerine sakatat katılamaz. Sakatattan hazırlanan et ürünlerine ise karkas eti katılabilir."
Tebliği buradan görebilirsiniz: https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2016/01/20160124-1.htm