Clostridium perfringens bakterisinden kaynaklanan orta ve ince bağırsakta yerleşen bir hastalıktır. Hastalığın bulaşması dahilinde sürüdeki ölüm oranları %5-50 çoğunlukla %10 olabilmektedir.
Enfeksiyon oral yolla ve dışkıyla bulaşmaktadır. Hastalık nedenlerini yoğun olarak buğday, çavdar gibi tahıllarla besleme, yüksek protein ağırlıklı besleme, kirli su ve yem, bağırsağı etkileyen bazı hastalıklar (koksidiyoz v.b) olarak gösterebiliriz.
Belirtiler
Halsizlik
Kabarık tüyler
İştahsızlık
Gözlerin kapanması
Durgunluk
Koyu renkli ishal
Tedavi
Uygun antibakteriyeller
Bağırsak florası düzenleyiciler
Korunma Yolları
Kaliteli bir yem ile besleme
Tavuklara uygun probiyotik ve prebiyotik takviyeler
Tüm bunlar ve daha
fazla sorunların çözümü için bitkisel ve doğal bir çözümümüz var sizler
için. Türkiye'de artık tavuklar ; verimi ve kalitesi Avrupa
Standartlarında yüksek ve üst düzeyde olacak. İspanya DOMCA firmasının
geliştirdiği bitkisel ve doğal Broyler Tavuklarda GARLICON ürününü incelemek için TIKLAYINIZ..