Tavuk Bitinden Korunma Yolları



7712 kez okundu

4 yıl önce eklendi

Sürünüzün akarlar tarafından ilk defa istila edilmesi korkutucu bir deneyim olabilir. Önlem ve korunma yolları bu sıkıntılı sürece maruz kalmadan yapmak büyük önem taşımaktadır.


 

İzleme – Tavukların ve kümesin sık sık izlenmesi, erken teşhis hayat kurtarıcıdır.
Karantina – Kümese yeni dahil edeceğiniz tavukları en az 15 gün karantina altında alarak incelenmelisiniz.
Sürünün tamamını tedavi edin – Sürü içerisinde sadece bir tavukta bit görseniz dahi tüm tavuklara tedavi uygulayın. Sürünüzün tamamını tedavi etmek bitlerin çoğalmasını önleyecektir.
Toz banyosu – Tavukların diyatomlu toprak serpilmiş kumlanma alanlarının var oluşu kendilerini tedavi etmelerini sağlayacaktır. Tavuklar zeki ve bakımlı hayvanlardır. Daha sorunlar başlamadan çok önce tedbir almaya başlarlar.


Ne yazık ki çoğu küçük hobi kümesinin tavuk biti tarafından istilaya uğraması kaçınılmazdır. Korunma yolları ve düzenli kontroller bu istilaya maruz kalmamanın en iyi yoludur. Bir salgın tespit ve tedavi edildikten sonra tavuklarınız o eski mutlu günlerine dönecek ve size sağlıklı yumurtalar vermeye devam edeceklerdir.
 
Türkiye'de artık tavuklar ;  verimi ve kalitesi Avrupa Standartlarında yüksek ve üst düzeyde olacak. İspanya DOMCA firmasının  geliştirdiği bitkisel ve doğal  Broyler Tavuklarda GARLICON ürününü incelemek için TIKLAYINIZ..

TAVSİYE ÜRÜNLER

Diğer Ürünler Tavuk Bitinden Korunma Yolları