Tavuklarda Knemidocoptosis - Tavuklarda Kalkerli Ayak, Tavuklarda Uyuz



8525 kez okundu

3 yıl önce eklendi

Bu hastalığa kalkerli ayak veya uyuz da denir. Böyle bir hastalık oldukça yaygındır. Zamanında tedavi ile hastalık ortadan kaldırılabilir. Ancak hastalığın bulaşıcı olduğu akılda tutulmalıdır – uyuz akarı hem bireylerin doğrudan teması hem de envanter yoluyla kolayca bulaşır. Penye alanlar kırmızıya döner, cilt bazı yerlerde küçük deliklere sahip olabilir. Hastalığa başlanırsa, knemidocoptosis kronik bir hastalık olarak kabul edilir. Hastalığın özü, kenelerin bacağın yavru kuşlarında yaşadığı, larvaların geliştiği dokularda hareket ettiği ve yumurta bıraktığıdır. . Özellikle geceleri veya sıcaklıkta – keneler için en uygun koşullar.

Ölçekler zamanla soyulmaya başlar ve kalkerli benzeri bir kaplama ile kaplanır ve sonra düşer. Parmaklar etkilenirse, üzerlerinde büyüme oluşur. Uyuz, bacaklardaki büyümelerden şüphelenilebilir. Bacaklardaki ölçekler beyaz bir kaplamaya sahiptir, zamanla soyulur ve düşer. Kaşıntı nedeniyle, kuş bacaklarındaki yaraları gagalayabilir. Huzursuz davranır, isteksizce tavuk kümesine girer.
 
 

Tedavi Tavuk uyuzlarının tedavisi kolaydır. Yöntem 1: Bir sabun çözeltisi hazırlayın. İçinde hasta bir kuşun bacakları 20-30 dakika tutulmalıdır. Böyle bir banyodan sonra pençeler% 1’lik bir keolin çözeltisi ile tedavi edilmelidir. Yöntem 2: Sorunlu alanları işlemesi gereken huş katranı da tedavi için uygundur.
 
Uyuz akarlarının bileşiğe yayılmasını ve tüm sürüyü etkilemesini önlemek için, kuşları düzenli olarak incelemeniz ve hastalık tespit edilirse zamanında önlem almanız gerekir. Kuşlarda bacaklarda sorunların diğer hastalıklardan kaynaklanabileceği akılda tutulmalıdır. Özellikle, tavuk bacağını etkileyebilecek bulaşıcı hastalıklar hakkında konuşuyoruz: pastörelloz, koksidiyoz, ornitoz. ve sevgili ve karlı işini terk etmesini sağlayın.

Sadece hatırlamanız gerekir: hastalıkların büyük kısmı teşhis edilir ve zamanında alınırsa tedavi edilebilir. Kanatlı avlusu sahibini ve kendiniz teşhis koymanın her zaman mümkün olmadığı gerçeğini unutmayın. Hastalığın nedeni tamamen açık veya şüphe duymuyorsa, bir uzmana danışmak en iyisidir. Veteriner hekim teşhis koymanıza ve tavukların neden bozuk olduğunu belirlemenize yardımcı olacaktır.
 
Zamanında doğru bir teşhis ve tedavi, hastalığın yayılmasını önleyecek ve tüm kuş popülasyonunu koruyacak olan şeydir. Odayı temiz tutun, iyi havalandırma sağlayın. Normalize edilmiş bir beslenme rejimi yaptığınızdan ve çeşitliliği sağlamak için diyeti periyodik olarak değiştirdiğinizden emin olun.

 
Türkiye'de artık tavuklar ;  verimi ve kalitesi Avrupa Standartlarında yüksek ve üst düzeyde olacak. İspanya DOMCA firmasının  geliştirdiği bitkisel ve doğal  Broyler Tavuklarda GARLICON ürününü incelemek için TIKLAYINIZ..
 

TAVSİYE ÜRÜNLER

Diğer Ürünler Tavuklarda Knemidocoptosis - Tavuklarda Kalkerli Ayak, Tavuklarda Uyuz