Catering Sektöründe Yemek Üretim Aşamaları_1



17128 kez okundu

13 yıl önce eklendi

Catering sektöründe, irili-ufaklı firmalar ve yine birkaç kişiden binlerce kişiye kadar çok çeşitli servis verilen kurum ve kişiler bulunmaktadır. Hizmet ister birkaç kişilik, isterse binlerce kişilik olsun, servis edilecek her yemeğin belli bir standarda uygun ve kaliteli hazırlanması önemlidir.
 
Catering denildiği zaman ilk olarak akla gelen yemek fabrikaları olmakla birlikte, aynı sistemde çalışma pek çok restoran ve otel mutfağı da bulunmaktadır. Tüm bu üretim alanlarında kahvaltı, ara öğün, salatalar, zeytinyağlılar, et ve tavuk yemekleri, sebze yemekleri, mezeler, tatlılar vb pek çok gruplar halinde hazırlanan yemek türleri için ayrı ayrı veya bağlı oldukları grupları temsil edecek şekilde üretim akış şemaları düzenlenir ve üretim bu şemalara göre yapılır.
 
Hazırlanacak her gıdanın kendi reçetesi hazırlandıktan sonra, kendine veya bağlı olduğu gruba ait akış şemasına göre hazırlığı ve üretimi gerçekleştirilir.
 
Üretim akış şemalarına örnekler vermek gerekirse:
 
Çorbalar:
 
 
1. Hazırlanan gıda ambalajlanır ve sevk edilmek üzere sevkiyat birimine yönlendirilir.
2. Hazırlanan gıda direkt olarak servise sunulur.
 
Dolmalar:
 
 
1. Hazırlanan gıda ambalajlanır ve sevk edilmek üzere sevkiyat birimine yönlendirilir.
2. Hazırlanan gıda direkt olarak servise sunulur.
 
Sütlü tatlılar:
 
 
1. Hazırlanan gıda ambalajlanır ve sevk edilmek üzere sevkiyat birimine yönlendirilir.
2. Hazırlanan gıda direkt olarak servise sunulur.
 
Salatalar:
 
 
1. Salata ambalajlanır ve sevk edilmek üzere sevkiyat birimine yönlendirilir.
2. Salata direkt olarak servise sunulur.
 
Yemek üretiminde hijyen analizlerinizi yapmak için Hytech Slide ürünümüzü kullanabilirsiniz.
Hytech Slide hakkında detaylı bilgi için TIKLAYINIZ.  

TAVSİYE ÜRÜNLER

Gıda Hijyeni ve Güvenliği Catering Sektöründe Yemek Üretim Aşamaları_1