Catering Sektöründe Yemek Üretim Aşamaları_2



14061 kez okundu

13 yıl önce eklendi

Catering sektöründe, birkaç kişiden binlerce kişiye uzanan geniş yelpazeli bir hizmet söz konusudur. Bu hizmetin doğru ve sağlıklı bir şekilde verilebilmesi için öncelikle hijyenik koşullara, daha sonra da planlı çalışmaya dikkat edilmelidir.
Üretim tesisine giren hammaddeden, çalışan personelin kişisel temizliğine kadar pek çok noktada hijyen kriterleri önem arz etmektedir. Mutfak ve personel hijyeni ile ilgili bilgilerden, daha önceki makalelerimizde ayrıntılı biçimde bahsetmiştik.
 
Hijyen kadar önemli bir diğer madde ise, programlı ve planlı çalışmaktır. Üretilecek her ürün için bir üretim reçetesi ve üretim akış şeması hazırlanmalı ve üretimde bu bilgilere sadık kalınmalıdır.
 
05.08.2011 tarihli “Catering Sektöründe Yemek Üretim Aşamaları “ makalemizde, bazı yemek türleri için uygulanabilecek akış şemalarına örnekler vermiştik.  (Makaleye ulaşmak için TIKLAYINIZ.)
Bu makalede de farklı yemek türlerine ait akış örnekleri bulabilirsiniz.
 
Hijyen analizlerinizi Hytech Slide ile gerçekleştirebilirsiniz.
Hytech Slide hakkında detaylı bilgi için TIKLAYINIZ.  
 
 
Bakliyat Yemekleri:
 
Pilavlar-Makarna:
 
 Etli bakliyat yemekleri:
 
Sebze Yemekleri:
 
Köfte:
 
Et yemekleri:
 

TAVSİYE ÜRÜNLER

Gıda Hijyeni ve Güvenliği Catering Sektöründe Yemek Üretim Aşamaları_2