Kapınızın Önü Kalenizin Kapısıdır
2801
kez okundu
5 yıl önce eklendi
Bu Korona günlerinde hiç unutmamamız gereken bir konuyu tekrardan hatırladık : Hijyen
Ancak
hazırlıksız yakalandığımız dünya çapında etkisini gösteren bu pandemi
de , uzmanlar dışarı çıkmayın, sosyal mesafeyi koruyun uyarıları ile
bulunduğumuz ortamları dışarının tüm zararlı etkilerinden koruduğumuz
kaleler gibi göstermektedir. Evimiz, ofisimiz, işyerimiz, fabrikamız
bizim dışarının tüm mikrobiyal risklerinden korumamız gereken yerlerdir.
Kapınızın önü kalenizin kapısıdır. Ve buradan içeri asla insana düşman
mikroorganizmalar girmemelidir.
Ayakkabılarımız
ile her gün onlarca farklı yerlere girip çıkıyoruz, geçdiğimiz yerlerde
insan tükrük ve atıkları, hayvan dışkıları ve bunlara bağlı bir çok
zararlı mikroorganizmayı yaşam alanlarımıza kadar taşıyoruz. Bu
mikroorganizmalardan bazıları korona gibi virüsler, tifo, tetanoz,
şarbon, kene ile bulaşan Kırım- Kongo kanamalı ateşi, brusella,
dizanteri, kolera, amip, menenjit, beyin iltihabı, kancalı ya da
yuvarlak barsak kurtları, şerit (tenya), kıl kurdu, ishal, alerji,
zehirlenme, bağırsak parazitleri ve hepatit A gibi pek çok hastalık ya
da mikrop bulaşabilir.
Ayakkabımızı dışarıda çıkarmak ile iş
bitmiyor, kapımızın önü de güvenli olmalı çünkü ne demiştik kapınızın
önü kalenizin kapısıdır. Hastalıkları ve pandemileri bu kapıyı sağlam
tutarsak, ancak bu şekilde yaşam alanlarımızdan uzak tutabiliriz. Şimdi
gelin kale kapımızın önüne öyle bir bariyer ve engel katalım ki, burada
sağlığınıza düşman mikroorganizmalar ölsün ve etkisiz hale gelsin.
Diatek olarak Hypass ürünümüzü de tüm bu zor şartları düşünerek özenle geliştirdik.
Hypass hem sanayi de , hem sosyal yaşam alanlarında hem de evlerinizde güvenle kullanabilirsiniz. Hypass
kenarları ve üstü kapalıdır. Özel filtrelidir. Kir ve pislik tutar.
Kullanılan dezenfektan maddeyi korur. Sağlam, ekonomik, kalitelidir.
Kolay temizlenir, patentlidir.
HyPass (Antimikrobiyal Dezenfektanlı Paspas), iki
farklı dansitede ve yükseklikte, sadece sıvı emen ve katı partikülleri
içine almayan özel sünger katman, bunu çevreleyen ve havuz yapısını
oluşturan su geçirmez kumaş ve en dışta paspasın uzun ömürlü olmasını
sağlayan monoblok yapıda kalın brandadan oluşmaktadır.
Klasik paspaslar gibi kullanılmaz. Diğer
paspaslardan bu noktada farklıdır. Sadece üzerine basılır. Yüzeye
uygulanan basınca orantılı hacimde köpüklü sıvı dezenfektan çıkar. Ayak
tabanını temizler ve dezenfekte eder. Etkisi devamlı ve güçlü olur.
Paspasın içindeki sert ve iki farklı dansitedeki özel sünger yapı hem
ağır hem de hafif kiloda basınç uygulandığında, yüzeye basınca orantılı
miktarda dezenfektan çıkmasını sağlamaktadır. Bu özel sünger katmanın
yanlarını ve altını su geçirmez bir kumaş kaplar. İçinde dezenfektanı
tutararak havuz yapısı oluşturan su geçirmez kumaşın yapısı, yüzeyinde
mikroorganizmaların tutunup barınabileceği herhangi bir pürüzün olmaması
ve tamamen düz olması, her dezenfektan değişiminde ölen yada ölmek
üzere olan mikroorganizmaların paspasdan uzaklaştırılabilmesini
sağlamaktadır. Diğer klasik paspaslarda ise mikroorganizmalar tutunup
barınabilecek yüzeyleri rahatlıkla bulabildikleri için bir süre sonra
dezenfektana direnç kazanabilme tehlikesi vardır.
Paspasın üzerindeki özel filtre sayesinde, ayak ile
gelen kirlerin, kumaş havuz içerisindeki dezenfektana teması önlenir.
Işık geçirmeyen özelliği sayesinde, dezenfektanın kimyasal yapısı
bozulmaz. Dezenfektan madde özellikle korunur; aktivitesi yok olmaz.
Koku oluşumu söz konusu değildir. Buharlaşma yok denecek kadar azdır.
Aktivite kaybı olmaz. Filtresi sayesinde paspasın üstü ve içi kolay
temizlenir. Dezenfektan madde geçiş trafiğine göre uzun süreli
kullanılır. Dezenfektan sarfiyati azdır. Kesin ayak hijyeni saglar.
İşletmelerce test edilebilir. Kontrol edilebilir (Hijyen kitleri).
Gerçek hijyen kontrolu sağlar. Emsalleri ile kıyaslanamayacak kadar
üstün özelliklere sahiptir. İmalat, depo, ambalaj, sağlık sektöründe
güvenle kullanılır. HACCP, GMP'ye uygundur. Türkiye'de Patent almış bir
ürün olup gerçekleri yansıtır, teorik olarak da incelenmiş ve yararı
onaylanmıştır. Patent Enstitüsü tarafından da uygun bulunmuştur.
Standart ölçüler:
40cm*60cm
60cm*85cm
Farklı ihtiyaçları karşılamak üzere, istenilen ölçülerde özel üretim yapılabilmektedir.
Kullanılacak Dezenfektanlar
HyPass içeriğinde klorlu dezenfektanlar
kullanılmamalıdır. Gıda sektöründe buharlaşma ile koku yayılır. Ürünlere
ve personele bulaşır. Kloru elimine etmek zordur. Hypass için tavsiye
edilen dezenfektanlar QAC bazlı dezenfektanlardır. Daha etkin
dezenfeksiyon işlemleri için QAC+Gluteraldehit ihtiva eden
dezenfektanlar tavsiye edilir. İşletmeler ilk tatbikatlarında % 10 QAC
konsantasyonu uygulayabilirler. Daha sonra %5 Konsantrasyondaki
dezenfektan etkinligi uygun olmaktadır.
HyPass Kullanım Talimatı
1.Ayak hijyeni sağlanacak her bölgeye, alana giriş-çıkışa HyPass konur.
2.Belirtilen konsantrasyona (%5 veya %10) göre
hazırlanan dezenfektandan paspasın üzerine gezdirilerek dökülür.
Dezenfektan iç kısımlara ulaşır ve paspas içerisine yayılır.
3.HyPass üzerine basıldığı zaman ayak tabanı ve
etrafı köpüğümsü sıvı ile kaplanır. Bu köpüklü sıvı ile ayak hijyeni,
dezenfektanın etkisi ile sağlanmaktadır.
4.Dezenfektanın geçiş trafiğine göre, her gün ya da maksimum 2-3 günde bir dezenfektan takviyesi yapılmalıdır.
5.HYPASS her hafta düzenli olarak temizlenmelidir. Giriş-çıkışların en az yoğunlukta yaşandığı günler tercih edilebilir.
6.Paspasın temizliği için; uygun bir yere HyPass
dik olarak konur. İçinde kalan dezenfektan kenarından akıtılır. Su
yardımı (üzerine dökerek veya hortumla su sıkarak) ile HyPass yıkanır.
Temizleme işleminden sonra paspas ters çevrilerek, fazla suyun akması ve
paspasın kuruması beklenir.
7. HyPass tekrar kullanım ve temizliğinde tüm aşamalar tekrarlanır. 1-2-3-4-5-6 maddelere uyulur.