Ambalajlama; taze ve işlenmiş gıdaların kalitesinin,
depolama, taşıma ve tüketimine kadar geçen süre içerisinde korunmasını sağlayan
önemli bir muhafaza işlemidir. Her ürünün kendi özelliklerine uygun ambalaj materyalinin
seçilmesi, tasarlanması ve sevkiyatını kolaylaştırması, kalitenin korunması açısından
son derece önemli bir uygulamadır.
Ambalajın temel fonksiyonları; koruma, bütünlük sağlama,
bilgilendirme ve kullanım kolaylığı getirme gibi 4 grup altında toplanabilir.
Ambalaj, paketlendiği ürünü, istenmeyen oksidasyon reaksiyonlarından, dışarıdan
nem alma ya da kaybından, fiziksel hasar ve biyolojik bozulma gibi zararlı etkilerine
karşı korur. Ancak, günümüzde bu fonksiyonlar artık bazı talepleri karşılamakta
yetersiz kalmaktadır. Akıllı Paketleme Teknolojisi ile gıda ambalajındaki bu
yetersizliklere çözüm bulunmaya çalışılmıştır.
Zaman-Sıcaklık İndikatörleri
Çok geniş bir kullanım alanı olan bu indikatörler, çevresel
faktörlere karşı duyarlıdır ve maruz kalınan hatalı sıcaklıklara bağlı olarak
mekaniksel, kimyasal, enzimatik veya mikrobiyal bozulmalar sonucu etikette
meydana gelen renk değişiklikleri ile tüketicileri bilgilendirmektedir. Genellikle
kendinden yapışkanlı olup nakliye konteynırlarına ya da tek tek ürünlerin üzerine
takılabilmektedir. Bu tip etiketler özellikle soğutulmuş ya da dondurulmuş
gıdalarda sıcaklık ihlalleri konusunda uyarı vermektedir.
Çalışma prensiplerine göre 3’e ayrılır:
Polimer Bazlı İndikatörler: Bunlar sıcaklıkla aktive edilirler ve
diasetilenik monomerlerin polimerizasyonu neticesi etiketteki renk değişikliği
ile uyarı vermektedirler. Bu etiketler, genellikle hazır yemek preparatları
(dondurulmuş sandviç, hamburger vb.) ve soğukta muhafaza edilmesi gereken
gıdalar (dondurulmuş meyveler, çeşitli süt ürünleri vb.) için kullanılmaktadır.
Difüzyon Bazlı İndikatörler: Geniş kullanım alanı olan bir
etikettir. Bu indikatör, farklı erime sıcaklığında ki kimyasalların bir kurutma
kağıdından yapılmış fitile difüzyonu prensibine göre çalışmaktadır. Bu etiket
sıcaklığa bağlı olarak renk değiştirerek sıcaklık sapmalarını göstermektedir. Genellikle
10°C ve altında muhafaza edilmesi gereken gıdaların takibi için uygundur.
Enzimatik Bazlı İndikatörler: Bu etiketler iki küçük
kesecikten oluşmaktadırlar. Kesenin birinde sıvı süspansiyon içinde herhangi
bir lipaz substratı ve pH indikatör boyası, diğerinde ise lipaz enzimi bulunmaktadır.
Sıcaklık artışıyla içsel basınç oluşmakta, aktive olan enzim aradaki bariyeri
yıkarak lipit bileşenleri ile temasa geçmektedir. Böylece lipit bileşenleri
hidroliz olmakta ve kaproik asit benzeri asitler oluşmaktadır. Bunlar pH
düşüşüne yol açarak, pH indikatörünün rengini yeşilden parlak sarıya dönüştürmektedir.
Hizmet ettikleri amaca göre 2’ye ayrılır:
Sevkiyat ve dağıtım sürecinde kullanılan akıllı etiketler:
Bunlar tüm dağıtım zinciri boyunca sıcaklık geçmişini kaydeden ve/veya yansıtan
etiket uygulamalarıdır.
Perakende Satışlarda Kullanılan Etiketler: Tüketicileri
direk bilgilendiren bu etiketler birim ambalaj üzerine yapıştırılabilir ve
maliyet açısından da oldukça hesaplı uygulamalardır. Ürün için belirlenmiş referans
sıcaklıkların ihlali sonucu ürünün kalitesinde ve tazeliğinde meydana gelen
bozulmaları, renk değiştirmek suretiyle tüketiciye ve perakendeciye
bildirmektedirler. Et, tavuk, balık, süt
ürünleri, taze sebze meyve, meyve suları ve hazır yiyeceklerin de bulunduğu tüm
soğutulmuş, bozulabilir yiyecek ve içeceklerin takibine uygundur.
Tazelik İndikatörleri
Tazelik indikatörleri; gıdaların depolanması sırasında
gerekli koşulların ihlali ve mikrobiyal bozulmalar neticesinde meydana gelen
metabolitler ve değişen gaz konsantrasyonlarının tespiti esasına göre çalışan
sistemlerdir.
pH değişimine duyarlı indikatörlerde pH boyaları
kullanılmaktadır. Bu indikatörler, mikrobiyal bozulmasürecinde üretilen uçucu
bileşiklerin varlığında renk değiştirmektedir.
Uçucu aminlere duyarlı indikatörlerde ise üründe meydana
gelen bozulma sonucu açığa çıkan bileşikler ile indikatörün reaksiyona girmesi,
renk değişikliğine yol açmaktadır. Ürünlerin bayatlaması, bozulması ve uçucu
aminleri üretmesiyle tepe boşluğunda biriken bu gazlar, reaktifle birleşir ve
etiketin içindeki fitilin rengini açık pembe bir renge dönüştürerek,
tüketicileri uyarmaktadır.
Hidrojen sülfite duyarlı indikatörlerde ise H2S gibi uçucu
bileşikler, miyoglobin bazlı kimyasal indikatörler ile belirlenebilir.
Mikrobiyal metabolitlere duyarlı tazelik indikatörleri ise
paketlerin tepe boşluğunda biriken etanolün, alkol oksidaz, peroksidaz ve bir
kromojenik substrat yardımı ile ölçülmesi prensibine göre çalışmaktadırlar.
Biyosensörler
Ambalajlanmış gıdalarda meydana gelen biyolojik
reaksiyonları belirleyen, kayıt eden ve ileten cihazlara biyosensörler denir.
Gıdalarda ortaya çıkan bozulmaların bir sonucu olarak
meydana gelen biyojenik aminlerin tespit için birçok enzimatik biyosensör
geliştirilmiştir.
Patojen İndikatörleri
Patojen indikatörler; ürünlere sonradan bulaşmış ve yüksek
hastalık riski taşıyan bazı patojen mikroorganizmaları tespit edebilen
etiketleri kapsamaktadır.
Bunlar polietilen bazlı ambalaj materyalinden yapılmışlardır.
Söz konusu etiketler Salmonella sp., Campylobacter sp., E. coli 0157ve Listeria
sp. gibi patojen mikroorganizmaları tespit amacıyla geliştirilmiştir. Burada
immobolize antikorlar yardımı ile üründe bir kontaminasyon varsa ilgili antikorların
bunlarla girdiği reaksiyonun bir sonucu olarak ambalajda anlaşılır bir görsel
uyarı belirmektedir.
Gaz Konsantrasyon İndikatörleri
Bunlar modifiye atmosfer ambalajda kullanılan bazı gazların
varlığını ya da yokluğunu gösteren sistemlerdir. Bu indikatörler temelde ambalaj bütünlüğü ve
sızıntıları hakkında bilgi vermektedir.
Gıda üretim alanlarında havadaki ve elin ulaşamadığı yüzeylerdeki mikrobiyal yükü sıfırlamak için
DiaTek tarafından satılan
DiaNatura Safe doğal dezenfektanını kullanabilirsiniz. Tamamen bitkisel özütlerden elde edilmiş olan bu koruyucu tüm mikroorganizmalar üzerinde etkilidir.
(Ürün hakkında bilgi için TIKLAYINIZ.)
(Kaynak: S.Özçandır, H. Yetim, Akıllı Ambalajlama Teknolojisi
ve Gıdalarda İzlenebilirlik,2010.)