Gıdalarda UV Dezenfeksiyon Sistemlerinin Kullanımı



376 kez okundu

2 ay önce eklendi

Gıdaların Üretim, İşleme, Depolama, Paketleme ve Nakilleri esnasına UV-C Dezenfeksiyon uygulamalarını kapsar.

Gıda üretim tesisleri, gıda işleme tesisleri, laboratuvarlar, gıda ambalajı, gıda lojistik ve depolama tesisleri, restoran ve ağırlama sektörlerindeki mutfakların da dahil olduğu Gıda Sektörü günümüzde birçok sorun ile karşı karşıya kalmaktadır:
 
 


- Ürünlerin daha üzün süre taze olarak kalması
- Daha uzun raf ömrü
- Gıda sanayinde Salmonella,E. coli, Campylobacter, Listeria vb. mikrobik tehditler.
- Geliştirilmiş ürün kalitesi ve düşük müşteri şikayetleri
- Geliştirilmiş üretim ve lojistik verimliliği
- HACCP uyum (Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları)
- Daha az fire
- Karbon azaltma programları

Gıdaların, üretim, ambalajlama, bekleme, işleme, taşıma esnasında kirli yüzeylerle ve kirli hava ile temas etmesi raf ömürlerinin kısalmasına neden olan önemli etkenlerden biridir.

UV Dezenfeksiyon Sistemleri gıda bozulmalarına yol açan bakteri, maya, küf sporları, virüsler gibi gıda patojenlerinin tamamını yok eder.

UV Dezenfeksiyon Sistemlerinin kullanımı ile gıda işleme süreçlerinin en kritik noktalarına müdahalede bulunularak gıdalar, gıda işletmeleri ve müşteriler için ekstra koruma ve güvenlik sağlanır.

UVC Dezenfeksiyon Sistemleri gıda işleme ve gıda üretim tesislerinde;

 
- Gıda yüzeylerinin dezenfekte edilmesi,
- Üretim yapılan yüzeylerin, konveyör bantların dezenfekte edilmesi
- Gıda ambalajlarının dezenfekte edilmesi,
- Üretim, depolama ve laboratuvarların ortam havalarının ve yüzeylerinin dezenfekte edilmesinde güvenli olarak kullanılmaktadır.

Gıdalar ile temas edeceğinden dolayı, gıda sektöründe yüzeylerin temizlenmesinde kimyasalların kullanılmaması gerekmektedir. Bu nedenle gıda sektöründe yüzeylerin dezenfeksiyonunda mikrop öldürücü UVC lambaların kullanıldığı UV Dezenfeksiyon sistemleri tercih edilmektedir. UVC dezenfeksiyon sistemleri herhangi bir kimyasal kullanmadan yüzeylerde bulunan virüs, bakteri, maya ve mantar gibi organizmaları kısa sürelerde dezenfekte edebilmektedir.

Gıda sektöründeki yüzey ve hava dezenfeksiyonu uygulamalarında UV Dezenfeksiyon Sistemlerinin kullanımı çeşitli avantajlar sağlar;



- E-Coli (EscherichiaColi), Enterobakteri, Klebsiella, Listeria, Salmonella, Serratia, Staphylococcus, Streptococcus, Tersinia ve benzeri tüm bakteri, virüs, küf ve mayaları elimine eder.

- Ürünlerin raf ömürlerinin artırılmasını sağlar.
- Herhangi bir kimyasal kullanmaz.
- Müşteri şikâyetlerinin azalmasını sağlar.
- UV Dezenfeksiyon uygulamaları ısıl işlem, katkı ve koruyucu kimyasalların kullanımını sınırlar.
- Zararlı atık, kalıntı ve salınımı yoktur.
- UV Dezenfeksiyon Sistemleri düşük işletme masraflarına sahiptir.
- UVC Dezenfeksiyon Sistemleri Gıdaların ağırlıklarını, tazeliklerini ve renklerini koruyarak raf ömürlerini uzatır.
- UV Dezenfeksiyon Sistemleri pek çok otomatik üretim hattı için uygulanabilir bir çözümdür.
- UV Dezenfeksiyon Sistemleri pek çok gıda ambalaj malzemesi üzerinde kullanılabilir.
- UV Dezenfeksiyon Sistemleri gıdaların özelliklerini etkilemez veya değiştirmez.

UV Dezenfeksiyon Sistemleri, gıda sektöründe var olan hijyen problemlerini çözmek ve olabilecek bakteri, virüs, küf, maya gibi mikroorganizmalara karşı önlem almak amacıyla en uygun çözümdür.

Diatek Diagnostik ve Teknik Danışmanlık olarak tüm üretim süreçlerinde UVC sistemler hakkında proje danışmanlığı ve kullanılacak cihazlar ile ilgili en etkili tavsiyeyi sizlere sunar. Bizi hemen 0216 380 55 73 numaralı telefondan arayarak destek ve bilgi alabilirsiniz.

TAVSİYE ÜRÜNLER

Mikrobiyolojik Analiz Gıdalarda UV Dezenfeksiyon Sistemlerinin Kullanımı