Pastırmada Görülebilecek Bozukluklar ve Çözümü



4735 kez okundu

6 yıl önce eklendi

Pastırma da görülebilecek renk,lezzet ve koku vs. gibi bozuklukları sizler için derledik.

Pastırmada Görülebilecek Bozuklukları Şu Şekildedir :

1. Görünüm bozuklukları : Yüzeyde aşırı kıvrılmalar,aşırı yağlılık,büzülmeler ve şekil bozukluklarının oluşması ile karakterizedir.

2. Tekstür(Kıvam) bozuklukları: Pastırmanın aşırı sert olması ve gevşek olmamasıdır.Hatalı kurutma ve hatalı et seçiminden kaynaklanır.

3. Renk bozukluğu: Yetersiz renk oluşumu,iç ve dış kesit yüzeyi arasında farklılığın olmasıdır.Hatalı et seçimi,hatalı kurutma ve çemen bileşiminin iyi ayarlananaması.

4. Koku ve lezzet değişiklikleri:
Hatalı et seçimi,çemen bileşiminin iyi ayarlanamaması,olgunlaştırma ve kurutma hatalarından kaynaklanır.

5. Küflenmeler: Yüzeyde çeşitli renklerde(beyaz,sarı,yeşil vb)küflenmelerin oluşmasıdır.

6. Lekeler:
 
Tuz lekeleri: Pastırmanın aşırı kurutul ması,etlerin aşırı tuzlu olması ve tuzun kirliliğinden kaynaklanır.

Mikrobiyel lekeler: Çeşitli bakteri ve küflerden kaynaklanır.Siyah,sarı,yeşil,beyaz,kahverengi gibi renklerde oluşur.

Sarı lekeler; enterobakteriler uzun süre çemenlenmeden depolanan etlerde,

Yeşil lekeler; peroksit oluşturan bakteriler,

Siyah lekeler; küfler tarafından oluşturulmaktadır.
 
 
 
Hijyen kontrolünde elinizi güçlendiren ürünümüz Hytech Slide'a yakından bakınız.
 
Hytech Slide alet, ekipman, personel gibi tüm yüzeylerden (katı/sıvı) mikrobiyolojik analiz yapmanızı sağlayan bir üründür.
 
Hytech Slide hakkında bilgi almak için TIKLAYINIZ.
 
Hijyen analizlerinizde Hazır besiyerlerimizi güvenle kullanabilirsiniz.
 
Hazır besiyerleri hakkında bilgi almak için TIKLAYINIZ.

TAVSİYE ÜRÜNLER

Mikrobiyolojik Analiz Pastırmada Görülebilecek Bozukluklar ve Çözümü