Pastırma da görülebilecek renk,lezzet ve koku vs. gibi bozuklukları sizler için derledik.
Pastırmada Görülebilecek Bozuklukları Şu Şekildedir :
1. Görünüm bozuklukları : Yüzeyde aşırı kıvrılmalar,aşırı yağlılık,büzülmeler ve şekil bozukluklarının oluşması ile karakterizedir.
2. Tekstür(Kıvam) bozuklukları: Pastırmanın aşırı sert olması ve gevşek olmamasıdır.Hatalı kurutma ve hatalı et seçiminden kaynaklanır.
3. Renk bozukluğu: Yetersiz renk oluşumu,iç ve dış kesit yüzeyi arasında farklılığın olmasıdır.Hatalı et seçimi,hatalı kurutma ve çemen bileşiminin iyi ayarlananaması.
4. Koku ve lezzet değişiklikleri: Hatalı et seçimi,çemen bileşiminin iyi ayarlanamaması,olgunlaştırma ve kurutma hatalarından kaynaklanır.
5. Küflenmeler: Yüzeyde çeşitli renklerde(beyaz,sarı,yeşil vb)küflenmelerin oluşmasıdır.
6. Lekeler:
Tuz lekeleri: Pastırmanın aşırı kurutul ması,etlerin aşırı tuzlu olması ve tuzun kirliliğinden kaynaklanır.
Mikrobiyel lekeler: Çeşitli bakteri ve küflerden kaynaklanır.Siyah,sarı,yeşil,beyaz,kahverengi gibi renklerde oluşur.
Sarı lekeler; enterobakteriler uzun süre çemenlenmeden depolanan etlerde,
Yeşil lekeler; peroksit oluşturan bakteriler,
Siyah lekeler; küfler tarafından oluşturulmaktadır.
Hijyen kontrolünde elinizi güçlendiren ürünümüz Hytech Slide'a yakından bakınız.
Hytech Slide alet, ekipman, personel gibi tüm yüzeylerden (katı/sıvı) mikrobiyolojik analiz yapmanızı sağlayan bir üründür.
Hijyen analizlerinizde Hazır besiyerlerimizi güvenle kullanabilirsiniz.
Hazır besiyerleri hakkında bilgi almak için
TIKLAYINIZ.