HABERLER

MAKALE Su Kalitesini Kontrol Etme:

Suda klor seviyesinin istenilen aralıkta olup olmadığını kontrol eder.
Suyun mikrobiyolojik güvenliğini sağlar.
Tüketicilere ve çalışanlara güvenli su sağlar.
Üretim Süreçlerini Optimize Etme:

Üretim süreçlerinde kullanılan suyun kalitesini kontrol eder.
Ürünlerin lezzetini ve dokusunu korur.
Üretim hatalarını ve israfı önler. Maliyetleri Düşürme:

Su arıtma sistemlerinin daha verimli çalışmasını sağlar.
Kimyasal kullanımını optimize eder.
Su kaynaklı hastalıkları ve ekipman hasarlarını önler.

Yasal Uyumluluğu Sağlama:

Suyun içme suyu standartlarına uygunluğunu kontrol eder.
Çevre kirliliğini önler.
Yasal yaptırımlardan kaçınmayı sağlar.

Müşteri Memnuniyetini Artırma:

Güvenli ve kaliteli su sunar. Makale'nin
MAKALE Sularda koku ve renk oluşturucu bileşikler genellikle inorganik tuzlar (demir-mangan türevleri), sülfür bileşikleri, yosun ve alglerden gelen organik türler ve kirletici kaynaklardan gelen organik bileşiklerin kontaminasyonundan kaynaklanır. Demir ve mangan bileşiklerini de okside edici özelliği olduğundan dolayı oksidasyon ajanı olarak kullanılır, koku ve renk giderme yanında istenmeyen organik bileşiklerin giderilmesinde etkilidir. Klordioksit, organik yüklü atık sulardaki diğer klor bazlı ürünlere göre dezenfeksiyon esnasında trihalojenmetanlar gibi halojenler oluşturmaz. Makale'nin
MAKALE % 6 lık yem tasarrufu olur.   Bunlara ek olarak depo ve borularda yosun giderici veya biosidal olarak kullanılan ek kimyasal kullanımı kalkar ve bunlar için malzeme – bakım masrafları minimize edilir, maddi kazanç sağlar.       Klor Dioksit ile Kümes hayvanlarının içme suyu dezenfeksiyonu dışında ortam şartlarındaki iyileştirme içinde genel temizlik ile birlikte dezenfeksiyon sağlanır. Makale'nin
MAKALE Klordioksit diğer dezenfektanların geride bıraktıkları kimyasal ve kansorojen etkiler oluşturmamaktadır. Mükemmel bir bakterisit (E.coli), spor öldürücü , virüs öldürücü , yosun öldürücü. Diğer dezenfektanlara (Parasetik Asit, Hidrojen peroksit, Sodyum Hipoklorit ) kıyasla belirli pH larda 2,5 kat daha fazla oksidasyon gücü ayrıca daha az isçilik gerektirir. Klorla kıyaslandığında daha güçlü ve daha hızlı dezenfektan etkisi. Parasetik asit ve klor ürünleri ile kıyaslandığında daha düşük dezenfektan maliyetleri. pH değerinde bağımsız dezenfekte etkisi vardır, sürekli dezenfeksiyonu mümkün kılar.
    Borular ve membranlardaki mikrobiyolojik kalıntıyı yok eder, biyolmi öldürür ve uzun süreli etki sağlar. Makale'nin
MAKALE Klordioksit son derece etkin bir biyosid olup 50 yıldan bu yana gıda endüstrisinde et, sebze ve meyvelerin dezenfeksiyonunda, şehir içme suyu dezenfeksiyonunda güvenle kullanılan insan sağlığına dost aktif bir maddedir.

İçilebilir su arıtımında dezenfeksiyon amaçlı Klor Dioksit uzun yıllardır şehir şebeke sularında kullanılmakta ve dezenfeksiyon sonucu oluşabilecek sağlığa zararlı yan ürün (trihalometan ve halojenli asetik asitler) oluşumunu engellemektedir; su içinde kimyasal ve kanserojen yan ürün oluşturmamakla birlikte su içinde bulunan yosunları, mikropları ve bakterileri öldürerek sudan bulaşacak hastalıkları engellemektedir. Amerika Çevre Koruma Ajansı (EPA) ve Tayvan Çevre Koruma Ajansı (TEPA) tarafından yapılan çalışmalar da Klor Dioksitle içme suların dezenfeksiyonunu destekler. 0. Makale'nin

Kırmızı Tavuk Biti

2 yıl önce 6353 Okunma
MAKALE ‘’ Kırmızı Tavuk Bitleri ‘’ dir .

Hastalığın etkeni olan kırmızı tavuk biti olarak bilinen ‘’Dermanysus Gallinea ‘’ dir.

Kırmızı tavuk gece biti evcil kümes hayvanlarında özellikle de yumurtacı tavuklarda görülen bir gece biti . Yani gece ışıklar kapanıp hayvanlar istirahete geçtikleri zaman inlerinden çıkarlar ve tavuklara göç ederler . Bu şekildeki beslenme yöntemlerinden dolayı geçici ama konakçı zorunlu türler olarak tanınırlar . Gece hayvan üzerine çıkıp derisinden 30 – 60 Dk boyunca kan emerler . Kan emme işlemini tamamlayıp gövdelerini kan ile doldurduktan sonra konakçı tavuğu bırakıp tekrar inlerine doğru yola koyulurlar . Toplam yaşam süresi, bir larva ve iki nimfal aşama dahil en uygun şartlar altında bir hafta içinde tamamlanabilir . Makale'nin
MAKALE Eindhoven, Hollanda – Aydınlatmada dünya lideri olan Signify (Euronext: LIGHT), ABD'de bulunan Boston Üniversitesi'ndeki Ulusal Yeni Görülen Bulaşıcı Hastalıklar Laboratuvarları’yla (NEIDL)1 birlikte Signify'ın UV-C ışık kaynaklarının COVID-19'a neden olan SARS-CoV-2 virüsünü etkisiz hale getirmedeki etkinliğini doğrulayan araştırmalara imza attı.  
Boston Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Doçenti Dr. Anthony Griffiths ve ekibi, SARS CoV-2 salgının başlangıcından bu yana bu alandaki bilimsel gelişmeleri desteklemek için yeni araçlar üzerine çalışıyor.2 Araştırmaları sırasında aşılanmış materyalleri bir Signify ışık kaynağından gelen farklı dozlardaki UV-C radyasyonuna maruz bırakan ekip, bu uygulamanın çeşitli koşullar altındaki inaktivasyon kapasitesini değerlendirdi. Makale'nin
MAKALE 5. Kümesler yola, su ve elektriğe yakın olmalıdır.  
Tavuklar üzerine etkili çevre koşulları çok çeşitlidir. Bunlardan bakım, besleme ve iklim faktörleri tavuk yetiştiriciliğinde büyük önem taşır. İklim faktörleri içinde de tavuk yetiştiriciliği bakımından en önemlileri SICAKLIK, NEM, HAVA AKIMI ve HAVANIN TEMİZLİĞİ’DİR.

Sıcaklık: Hayvanlar için yaşamaya en uygun sıcaklık sınırlarına "rahatlık bölgesi - konfor bölgesi" adı verilmektedir. Bu bölgede üretilen ve atılan ısı miktarları arasında sürekli bir denge bulunmaktadır. Sıcaklığın optimum sınırları altında veya üzerinde olması verime olumsuz etki yapmaktadır. Optimum sıcaklık sınırları arasında hayvanlardan en az yem tüketimi ile en yüksek verim elde edilir. Makale'nin

Yumurtlatma Yemi ve Zararları

3 yıl önce 8986 Okunma
MAKALE
  Yumurta yemi tavuğun yumurta oluşturmak için kendi canından verdiği ve böylece büyük kayıplara uğradığı her şeyi telafi etmesi, tavuğun sağlıklı bir şekilde tekrar tekrar güç ve besin kazanarak yumurtlamaya devam edebilmesi içindir.

Yumurta yemi zararlıdır: Bu yemlere çeşitli kimyasallar (adına hormon denmeyen ama aslında hormon maddeleri) katılıyor. Böylece tavuk bünyesi yıpranmışlıkların farkına varamıyor. Biyoritm devre dışı kalıyor. Devamlı bu tür yemlerle beslenen tavukların ömrü kısalır. Üç yıldan fazla yaşayamazlar. Kapalı tesislerde tavuklar zaten bir iki yıl kadar tutulur. Bünyenin iflas etme arefesinde ıskartaya ayrılırlar. Açık yerlerde, ev bahçelerinde bu yemin devamlı verildiğinde tavukların üç yıldan fazla yaşayamadığı görülmüştür. Makale'nin
MAKALE Biyosit ve Biyosidal Ürün

Biyosit, kelime anlamı olarak biyolojik bir varlığı öldüren, canlı öldüren, canlıkıran demektir. Biyosidal ürünler, içerdikleri aktif madde ya da maddeler sayesinde zararlı olarak kabul edilen bakteri, virüs, mantar gibi mikroorganizmalar, hamam böceği, kene, karasinek, sivrisinek gibi böcekler, fare ve sıçan gibi kemirgenler üzerinde kimyasal veya biyolojik etki gösterirler. Bu sayede biyosidal ürünler zararlı organizmaların hareketlerini kısıtlayabilir, uzaklaştırabilir, zararsız kılabilir ya da yok edebilirler.

Biyosidal Ürün Seçerken

Dezenfektanlar ve haşere kontrolü için kullanılan ürünler ana gruplarında yer alan biyosidal ürünlerin T.C. Makale'nin
MAKALE Biyosit ve Biyosidal Ürün

Biyosit, kelime anlamı olarak biyolojik bir varlığı öldüren, canlı öldüren, canlıkıran demektir. Biyosidal ürünler, içerdikleri aktif madde ya da maddeler sayesinde zararlı olarak kabul edilen bakteri, virüs, mantar gibi mikroorganizmalar, hamam böceği, kene, karasinek, sivrisinek gibi böcekler, fare ve sıçan gibi kemirgenler üzerinde kimyasal veya biyolojik etki gösterirler. Bu sayede biyosidal ürünler zararlı organizmaların hareketlerini kısıtlayabilir, uzaklaştırabilir, zararsız kılabilir ya da yok edebilirler. Makale'nin
MAKALE  Kullanılan Kimyasallar

Ayarlı 0.1 N Gümüş Nitrat (AgNO3) Çözeltisi
% 5 lik K2CrO4

Deneyin Yapılışı

Analizi yapılacak katı numune, 100-110 °C da bir saat kadar kurutulur ve 0.20-0.25 g arasında 0.1 mg duyarlıkla (Ws) tartılır. Dikkatle erlene aktarılır ve yaklaşık 50 ml damıtık suda çözülür. % 5 lik K2CrO4 çözeltisinden 1.0 ml eklenir. Çözelti ayarlı 0.1 N AgNO3 çözeltisi ile Ag2CrO4 ın kırmızı rengi kalıcı olana kadar titre edilir. Dönüm noktasına yaklaşılırken titrant çok yavaş eklenmelidir. Öncelikle çözeltide oluşan kırmızı renk gidene kadar çözelti çalkalanmalı daha sonra titrant damla damla eklenmelidir. Harcanan titrant hacmi (VAg) not edilir.

Verilen numune çözelti halinde ise, % 5 lik K2CrO4 çözeltisinden 1.0 ml eklenir ve doğrudan AgNO3 ile yukarıda anlatıldığı şekilde titre edilir. Makale'nin